Povezanost sa sobom

Zašto je važno biti povezan sa sobom? Upoznati sebe i usvojiti sve spoznaje, prihvatiti ih i živjeti sa njima na najbolji mogući način. Lično, smatram da su upoznavanje sebe i povezanost sa sobom – slični, ali ne i isti. Razlika koja čini razliku ti se možda neće činiti tako velikom, ali smatram da daje dubinu i jednom i drugom procesu.

Upoznati sebe vs povezati se sa sobom

Već sam pisala o tome zašto je važno upoznati sebe i kako to da uradiš u nekoliko navrata, ali nismo se baš dublje dotakli koraka poslije toga. A baš je povezanost sa sobom taj korak dalje.

Dakle. mogli bi ovako sumirati:

  • Upoznavanje sebe je proces sakupljanja informacija i saznanja o sebi,
  • povezanost sa sobom je integracija tih saznanja, prihvatanje vrlina i mana, donošenje odluka da li i šta mjenjati.

Zašto se povezati sa sobom ovog decembra?

Ako nam je ikad više trebalo da se povežemo dublje sa sobom i da se ponovo upoznamo to je ove čudnovate 2020. godine. Zato ćemo decembar na profilu Lutajućeg psihologa posvetiti baš tome. Jer smo svi preživjeli i živimo neka sasvim nova i neočekivana iskustva na globalnom nivou. Na stranu šta misliš o situaciji sa pandemijom, ona jeste promjenila svije(s)t.

Zaokružujemo priču

Za mene je ovo logičan nastavak tema kojima sam se bavila na blogu i profilu ove godine – počev od upoznavanja sebe u onom tekstu o neobičnom januaru i februarskom izazovu, preko onih o unutrašnjem kritičaru i brizi o sebi. Pričali smo o raznim načinima, izazovima, tehnikama i osjećanjima i sada mislim da je vrijeme da sumiramo i izvučemo iz 2020. šta možemo.

S izazovom smo počeli – s izazovom završavamo

Ako baciš pogled na moje tekstove ovdje i na objave na Instagramu, odmah će shvatiti da volim izazove. Smatram da ljudski um najbolje uči i napreduje ako ga suočavamo s izazovima. Zato ćemo 31 dan decembra, posljednjeg mjeseca ove neobične godine posvetiti izazovu koji nazivam Povezi se sa sobom.

🏆8 mentalnih nagrada koje donosi ostvarenje izazova:⁣

📌Izazov razvija mentalnu otpornost⁣
📌Izazov aktivira bori se ili bježi odgovor⁣
📌Izazov inspiriše hrabrost⁣
📌Izazov testira naša ograničenja ⁣
📌Izazov fokusira našu pažnju ⁣
📌Izazov izgrađuje samopouzdanje⁣
📌Dorasti izazovu mjenja sve: transformiše naš um i proširuje našu perspektivu⁣
📌Izazov osnažuje našu slobodu⁣

3 upustva

Trk na moju Instagram stranicu i pridruži se izazovu. Daj sebi sebe. Zbog sebe i zbog drugih.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *